Het schrijven van een ondernemingsplan


Het schrijven van een ondernemingsplan klinkt moeilijker dan het is. Het is simpel weg het uitpluizen van waarin je wilt ondernemen. Op het moment dat je een droom, wens of idee hebt om een bedrijf op te zetten wordt alles duidelijker en overzichtelijker in een gedetailleerd plan. Ik moet erbij zeggen dat dit geldt voor zowel profit als non-profit ondernemingen.


Een doel en een visie komt het best tot zijn recht in geschreven taal. Bij het presenteren komt je plan beter tot uiting en wordt het beter begrepen dan praten uit het hoofd. Het ene moment vergeet je waarom je wilt starten, voor wie je het wilt doet of wat je plaats moet worden in de samenleving. Ook komen er twijfels bij kijken, omdat er geen duidelijkheid is wat er precies allemaal moet gebeuren.


Door het maken van een plan ga je dus gerichter te werk. Je komt tot de ontdekking de voor en nadelen van het opzetten van een bedrijf. Omdat er bij een bedrijf opzetten zoveel bij komt kijken kan je haast niets missen met deze uitgebreide sjabloon "Het schrijven van een ondernemingsplan". Enkele onderwerpen die aan de orde komen zijn leiderschap, financiën, marketing en bedrijfsinformatie.


Neem je tijd bij het schrijven van een goede ondernemingsplan. Een goed begin is het halve werk. Op basis van dit plan ga jij uiteindelijk grote stappen zetten richting een ander leven. Een leven toegewijd aan jou passie met belangrijke keuzes en risicovolle beslissingen, maar natuurlijk ook uitdaging, avontuur en veel plezier.


"Een doel en een visie komt het best tot zijn recht in geschreven taal"

Tips:

  • Bewaar je plan goed

  • Typ, print, inbinden van je plan

  • Hou een kopie op de computer

  • Geef je plan kleuren

  • Maak goed gebruik van je bijlagen: ondernemingstesten, kleurenkaart inrichting, Foto's

  • Hou je plan up to date

  • Lees regelmatig in je ondernemingsplan


Voor sjabloon "Het schrijven van een ondernemingsplan". Zie document hier onder:

Het schrijven van een ondernemingsplan
.d
D • 23KB3 views0 comments

Recent Posts

See All

Terug naar, All Posts 

Blijf op de hoogte van alle blogs + tips, ideeen en nog veel meer...